Teknisk support

Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

Full kontroll och flexibilitet

I alla våra webbhotell ingår en kraftfull lättanvänd kontrollpanel med många funktioner. Med kontrollpanelen får man stor flexibilitet eftersom man själv kan administrera sitt webbhotell utan att behöva kontakta Oribiums tekniska support. Man kan själv hantera sina domäner, brevlådor och e-postadresser. Genom kontrollpanelen har man också tillgång till phpMyAdmin för att administrera sina MySQL-databaser.

kontrollpanelen

Översikt

När man loggat in på kontrollpanelen ser man ett antal ikoner mitt på sidan. Genom att klicka på någon av dessa ikoner med musen navigerar man vidare till lämplig sida.

people-things-head

Panel

Här finner man information om sig själv och sina inställningar för kontrollpanelen. Vill man ändra lösenordet för att logga in på kontrollpanelen, ändra språk eller har man ny postadress? Välj användarinformation och uppdatera uppgifterna.

globe-128

Domäner

Vill man administrera sin MySQL-databas klickar man på den här. En MySQL-databas ingår alltid i webbutrymmet hos Oribium. MySQL-databasen är utformad så att man samtidigt kan använda den för ett antal olika program. På så sätt kan man exempelvis använda ett innehållshanterinssystem (CMS - Content Management System), en blogg som Wordpress och ett bildgalleri samtidigt på ett och samma webbutrymme.

Läs mer
globe-128

Brevlådor

Klicka på den här för att administrera brevlådor. Här kan man administrera sina brevlådor och e-postadresser, hantera sina inställningar för skräppost, lägga till och ta bort FTP-konton, hantera sina domäner och mycket annat.

Läs mer
globe-128

E-Postadresser

Här finner man vårt webbaserade program för att få tillgång till sin e-post genom en vanlig webbläsare. Oavsett om man är på tjänsteresa, semester, hemma eller på kontoret har man med vår uppskattade webbaserade e-posttjänst alltid tillgång till aktuell information.

Läs mer
arrow

Logga ut

När man är färdig med sina förehavanden med kontrollpanelen klickar man på denna ikonen för att logga ut.

Då man besöker en webbplats som kräver inloggning bör man alltid logga ut då man lämnar webbplatsen, och inte avsluta sitt surfande genom att stänga webbläsaren innan man loggat ut.