Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

Installera FileZilla

Här finns en guide hur du installerar filöverföringsprogrammet FileZilla. FileZilla är fri programvara och gratis för både privatpersoner och organisationer. FileZilla har stöd både för FTP och SFTP.

Hämta FileZilla

Först måste du ladda ner FileZilla till din egen dator.

1. Gå till filezilla-project.org
  2. Klicka på knappen Download FileZilla Client
  3. Välj den version som är avsedd för ditt operativsystem

Ladda ner Filezilla

Installera FileZilla

Starta installationen och bekräfta licensvillkoren

Starta installationsprogrammet genom att dubbelklicka på installationsfilen som du laddat ner. Bekräfta att du appecterar licensvillkoren.

Installera Filezilla

Välj typ av installation

Välj om endast du eller alla som använder datorn skall få tillgång till FileZilla. Vanligtvis är det, som på bilden nedan, bäst att välja att alla skall kunna använda FileZilla.

Typ av installation Filezilla

Välj komponenter att installera

Du bör välja att installera FileZilla Client och de komponenter som är standardval. Föredrar du att använda svenska språket snarare än engelska är det viktigt att ditt val omfattar installation av Language files.

Välj komponenter för Filezilla

Välj installationsmapp

Välj lämplig installationsmapp. Det förvalda installationsmappen är ofta ett bra val.

Välj installationsmapp för Filezilla

Starta FileZilla

Då installationen slutförts avslutar du installationen och startar FileZilla.

Starta Filezilla