Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

Anslut till FTP-servern

Det finns ett antal program, vanligen benämnda FTP-program eller FTP-klienter, för att ansluta till en FTP-server och ladda upp sina filer. Använder du Windows kan du ansluta utan att behöva installera något FTP-program. Vill man inte använda Windows inbyggda FTP-program finns ett antal utmärkta gratis program, exempelvis WinSCP. Oavsett om du ansluter med Windows inbyggda FTP-program eller något annat FTP-program måste alltid tre parametrar anges för att ansluta till FTP-servern. Namnen på dessa parametrar kan skilja sig åt beroende på vilket FTP-program man använder.

FTP-server/Värd/Värddator/Hostname/Host Address: ftp.dindomän - exempelvis ftp.oribium.se eller ftp.oribium.net eller för den delen ftp.kallesbil.com Användarnamn/Användare/User/User ID/Login/Account: Ditt användarnamn, som framgår av de uppgifter du tillsänts av Oribium vid tecknandet av ditt abonnemang. Lösenord/Password: Ditt lösenord, som framgår av de uppgifter du tillsänts av Oribium vid tecknandet av ditt abonnemang.

Oribiums FTP-servrar har stöd både för FTP (File Transfer Protocol) och SFTP (SSH File Transfer Protocol).