Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

E-post Mac OS X Mail

Denna guide visar hur man konfigurerar programmet Mail på Mac OS X. Mail används för att sända och ta emot e-post, och ingår som standard i Mac OS X. Om man inte har konfigurerat något e-postkonto i Mail kommer en guide att startas så snart man startar programmet.

Skrivbordet

Om inte guiden startas direkt klickar man på Mail i programmenyn.

e-post Mac OS X - skrivbord

Konton...

Klicka på Mail i menyn högst upp, välj sedan sedan Konton...

e-post Mac OS X - konton

Välj ett e-post-konto att lägga till

Om man inte tidigare konfigurerat något e-postkonto visas dialogrutan nedan så snart programmet startas. I denna dialogruta väljer man vilken typ av e-post-konto man ska lägga till. Välj Lägg till ett annat e-post-konto. Klicka sedan på knappen Fortsätt.

e-post Mac OS X - välj e-post tjänst

Lägg till ett konto för Mail

I dialogrutan Lägg till ett konto för Mail skall man ange sitt namn, sin e-postadress och sitt lösenord. Klicka därefter på knappen Skapa.

e-post Mac OS X - lägg till ett konto för e-post

Lägg till ett konto för mail

Fullständigt namn: Förnamn och efternamn E-postadress: Aktuell e-postadress Lösenord: Aktuellt lösenord till e-postkontot

Server för inkommande e-post

Fyll i uppgifterna för att kunna ta emot e-post. I dialogrutan Information om server för inkommande e-post måste man ange kontotyp (IMAP eller POP), e-postserver, användarnamn och lösenord.

e-post Mac OS X - information om server för inkommande e-post

Oribiums server för inkommande e-post

Kontotyp anges till POP eller IMAP. Vanligtvis väljer man POP E-postserver anges till mail.selinuxcomputing.net Användarnamn anges till aktuell e-postadress Lösenord anges till aktuellt lösenord

Kontrollera certifikat

I vissa fall visas dialogrutan Kontrollera certifikat. Om så är fallet klickar man på knappen Anslut.

e-post Mac OS X - kontrollera certifikat

Port och autentisering

Efter att man klickat på knappen Anslut skall man välja Port och Autentisering. När man gjort sina val klickar man på knappen Nästa.

e-post Mac OS X - information om server för inkommande e-post

Port anges till 110 om man valt Kontotyp POP, och 143 om man valt Kontotyp IMAP Använd SSL Nej Autentisering anges som Lösenord

Server för utgående e-post

Fyll i uppgifterna för att kunna ta skicka e-post. I dialogrutan Information om server för utgående e-post fyller man i SMTP-server, användarnamn och lösenord.

e-post Mac OS X - information om server för utgående e-post

Oribiums server för utgående e-post

SMTP-server anges till smtp.selinuxcomputing.net Användarnamn anges till aktuell e-postadress Lösenord anges ditt lösenord till e-postkontot

Har man en internetleverantör som ej tillåter att man skickar e-post med Oribiums server för utgående e-post, måste man konfigurera sitt e-postprogram att använda sin internetleverantörs server för utgående e-post. Notera att valet av SMTP-server inte påverkar hur du hämtar din e-post hos Oribium. Begränsningen som de olika internetleverantörerna har infört kan Oribium inte påverka.

I många fall förhindrar internetleverantörer att man använder utgående e-postservrar, SMTP-servrar, som inte tillhör deras eget nät.

Port och autentisering

Man måste också ange Port och Autentisering. När man gjort sina val klickar man på knappen Nästa.

e-post Mac OS X port och autenticering

Port anges till 25 eller 10025 Autentisering anges till Lösenord

Därefter klickar man på knappen Skapa.

Mer information