Nginx

Webbservern Nginx ingår i alla Oribiums webbhotellspaket. Under senare år har Nginx blivit alltmer poplulär. Nginx, som är basered på öppen källkod, har rönt stor uppskattning för sina höga prestanda, och använder betydligt mindre resurser än Apache. Många välbesökta webbplatser, som Facebook, Netflix, Instagram och WordPress.com, använder Nginx för delar av eller för hela sin webbplats. Man väljer webbserver för sina domäner i kontrollpanelen.

Om man inte har behov av Apaches htaccess-filer rekommenderar Oribium att man väljer Nginx som webbserver för sina domäner.

Dynamiska webbsidor

I en dynamisk webbsida, till skillnad från statiska webbsidor, kan innehållet förändras. En dynamisk webbsida kan exempelvis publicera en väderprognos, eller aktuella aktiekurser. Principen för en dynamisk webbsida är att en statisk sida byggd i HTML skapas på servern omedelbart innan den skickas till webbläsaren på klientdatorn. Dynamiska webbsidor kan bli väldigt kraftfulla om man använder en databas.

Oribiums webbhotell stödjer programspråken PHP, Perl, Python och Ruby för att skapa dynamiskt innehåll på webben. På sidan om webbhotell kan man se vilket paket som motsvarar aktuella krav på programmeringsspråk.

Applikationsserver

För att skapa HTML-sidan som sänds till besökarens webbläsare krävs en applikationsserver och ett eller flera ytterligare program, som WordPress eller Joomla!. Applikationsservrar förekommer inte sällan i ett flernivåsystem om tre skikt. Webbservrar hanterar anrop från ett antal användare och kommunicerar med applikationsservrar, som i sin tur kommunicerar med databasservrar. Väljer man, i kontrollpanelen, Nginx som webbserver kommer de dynamiska webbsidor att skapas av applicationsservern uWSGI oavsett om man använder PHP, Perl, Python eller Ruby.

Support Webbtjänster

Kontrollpanel

I alla webbhotell ingår vår användarvänliga kontrollpanel. Med ett modernt AJAX-baserat program kan du nu hantera ditt webhotell med din webbläsare.