Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

Vanliga felkoder i Outlook

Felkod: 0x800ccc0e / 0x800ccc0d / 0x800ccc0f

Dessa felkoder beror oftast på problem att komma i kontakt med servern för utgående e-post, SMTP-servern, vanligtvis på grund av uppkopplingsproblem. Internetanslutningen kan vara bristfällig, fel port används eller har internetleverantören blockerat port 25. Mer information finns i guiden Konfigurera e-postprogram.

I många fall förhindrar internetleverantörer att man använder utgående e-postservrar, SMTP-servrar, som inte tillhör deras eget nät.

Felkod: 0x80042108

Detta fel beror ofta på att antivirusprogram blockerar anslutningen till e-postservern. Prova att stänga av virussökningen för e-post tillfälligt för att se om det löser problemet.

Felkod: 0x800ccc90 / 0x800ccc92

Dessa fel beror vanligtvis på att du fyllt i felaktigt användarnamn eller lösenord. Kontrollera att korrekt användarnamn, lösenord och adress till e-postservern är ifyllda, och försök igen.

Felkod: 0x800ccc79

Förmodligen är SMTP autentisering inte aktiverat i e-postprogrammet. Aktivera SMTP autentisering och försök igen.