Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

E-post Iphone Mail

Apple Iphone har i sitt standardutförande funktioner för att sända och hämta e-post. Man behöver därför inte installera någon ytterligare app för att hantera sin e-post. Man startar appen E-post genom att klicka på ikonen e-post iphone mail på hemskärmen, men först måste man konfigurera ett e-postkonto för att kunna sända och ta emot sin e-post.

Hemskärm

För att konfigurera ett e-postkonto väljer man först Inställningar, genom att klicka på ikonen e-post iphone mail på hemskärmen.

e-post Iphone - hemskärm

Inställningar

I dialogrutan Inställningar väljer man Lösenord och Konton för att lägga till ett nytt e-postkonto.

e-post Iphone - inställningar

E-post, kontakter, kalenderar

I dialogrutan E-post, kontakter, kalenderar väljer man Lägg till konto.

e-post Iphone - lägg till konto

Lägg till konto

I dialogrutan Lägg till konto väljer man Annat, som har stöd för IMAP, POP och SMTP.

e-post Iphone - välj e-post tjänst

Annat

I dialogrutan Annat väljer men Lägg till e-postkonto för att lägga till ett nytt e-postkonto.

e-post Iphone - lägg till konto

Nytt konto

Fyll i namn samt aktuell e-postadress och tillhörande lösenord i dialogrutan Nytt konto. Man kan också välja en valfri beskrivning av kontot. I många fall väljer man den aktuella e-postadressen som beskrivning.

e-post Iphone - nytt konto

Inställningar för inkommande E-post

Fyll i uppgifterna för att kunna ta emot e-post. I dialogrutan Nytt konto måste man ange servertyp (IMAP eller POP), värdnamn och användarnamn, som avser server för inkommnade e-post.

e-post Iphone - inkommande e-post

Oribiums server för inkommande e-post

Servertyp anges till POP eller IMAP. Vanligtvis väljer man POP Värdnamn anges till mail.selinuxcomputing.net, där selinuxcomputing.net ersätts med din domän Användarnamn anges till aktuell e-postadress

Inställningar för utgående E-post

Fyll i uppgifterna för att kunna skicka e-post. I dialogrutan Nytt konto måste man ange värdnamn, användarnamn och lösenord.

e-post Iphone - utgående e-post

Oribiums server för utgående e-post

Värdnamn anges till smtp.selinuxcomputing.net, där selinuxcomputing.net ersätts med din domän Användarnamn anges till aktuell e-postadress Lösenord anges aktuellt lösenord

Efter att man angett sina serverinställningar klickar man på knappen Spara.

Har man en internetleverantör som ej tillåter att man skickar e-post med Oribiums server för utgående e-post, måste man konfigurera sitt e-postprogram att använda sin internetleverantörs server för utgående e-post. Notera att valet av SMTP-server inte påverkar hur du hämtar din e-post hos Oribium. Begränsningen som de olika internetleverantörerna har infört kan Oribium inte påverka.

I många fall förhindrar internetleverantörer att man använder utgående e-postservrar, SMTP-servrar, som inte tillhör deras eget nät.

Kan inte ansluta med SSL

Vanligtvis ansluter man till Oribiums e-postservrar utan att använda SSL. I många fall visas nedanstående dialogruta. Klicka i så fall på knappen Ja.

e-post Iphone - SSL

Klart

Nu är det klart att läsa sina mejl och att sända mejl. Starta appen E-post genom att klicka på ikonen e-post iphone mail på hemskärmen.