Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

FTP och brandvägg

FTP är inte sällan problematiskt om man använder en brandvägg på sin dator. Det beror på att FTP-servern vanligtivis ansluter till FTP-klienten när data skall överföras. Denna anslutning kan ibland förhindras av brandväggen eftersom den av säkerhetsskäl inte tillåter uppkopplingar utifrån och in.

Om en ansluting utifrån och in inte accepteras av brandväggen kommer man att få varningar när FTP-servern gör uppkopplingar mot sin dator. Brandväggsprogrammet reagerar på samma sätt som om någon obehörig försöker koppla upp sig mot datorn.

Använder man SFTP snarare än FTP föreligger inte detta problem.

• Den enklaste lösningen är att aktivera Passive FTP i FTP-klienten. Vanligen benämns Passive FTP PASV.
  • Man kan naturligtvis även konfigurera sin brandvägg så att den tillåter aktiv FTP. Kontakta i så fall din nätverksadministratör eller din brandväggsleverantör.

Använder du FileZilla markerar du Passivt snarare än den förvalda Standard under fliken Överföringsinställninger i Platshanteraren.

Överföringsinställninger Filezilla