Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

E-post K-9 Mail Android

Inte sällan vill man använda sin mobiltelefon eller surfplatta för att hantera sin e-post. K-9 Mail är ett program för Androidtelefoner för att hantera e-post, som finns tillgängligt gratis på Google Play. Efter att man startat K-9 Mail första gången visas en dialogruta med information om K-9 Mail. Klicka på knappen Nästa till höger nertill i dialogrutan för att gå vidare, och skapa ett e-postkonto. Ett e-postkonto kan liknas vid en brevlåda på e-postservern. Om det inte är första gången man använder K-9 Mail kan man välja att skapa ett nytt e-postkonto genom att klicka på plustecknet nertill i menyn.

Konfigurera ett nytt konto

I dialogrutan Konfigurera ett nytt konto skall man ange sin e-postadress och sitt lösenord. Klicka därefter på knappen Nästa.

e-post K-9 Mail - konfigurera ett nytt konto

Kontotyp

I dialogrutan Kontotyp skall man ange kontotyp. Man kan välja antingen POP eller IMAP. I de flesta fall väljer man POP. Har man emellertid behov av att använda flera olika e-postprogram, och vill använda sig av en anpassad mappstruktur för att lagra sina brev är IMAP ofta ett bättre val. IMAP används för att läsa e-postmeddelanden som lagras på servern, och man måste därför själv se till att det lagringsutrymme man tilldelats på servern inte överskrids.

e-post K-9 Mail - kontotyp

Inställningar för inkommande server

I dialogrutan Inställningar för inkommande server anger man uppgifterna som behövs för att kunna ta emot e-post. POP3-server, säkerhetstyp, port, användarnamn, autentiseringstyp och lösenord är obligatoriska uppgifter som måste anges. När man fyllt i sina uppgifter klickar man på knappen Nästa.

e-post K-9 Mail - inställningar för inkommande server

Oribiums server för inkommande e-post

POP3-server anges till mail.selinuxcomputing.net Säkerhetstyp anges till Ingen Användarnamn anges till aktuell e-postadress Autenticeringstyp anges till Lösenord som skickas oskyddat

Inställningar för utgående server

I dialogrutan Inställningar för utgående server anger man uppgifterna som behövs för att kunna skicka e-post. Man måste ange SMTP-server, säkerhetstyp, port, autentiseringstyp och lösenord. När man fyllt i sina uppgifter klickar man på knappen Nästa.

e-post K-9 Mail - inställningar för utgående server

Oribiums server för utgående e-post

SMTP-server anges till smtp.selinuxcomputing.net Säkerhetstyp anges till Ingen Port anges till 25 Autentiseringstyp anges till Lösenord som skickas oskyddat

Har man en internetleverantör som ej tillåter att man skickar e-post med Oribiums server för utgående e-post, måste man konfigurera sitt e-postprogram att använda sin internetleverantörs server för utgående e-post. Notera att valet av SMTP-server inte påverkar hur du hämtar din e-post hos Oribium. Begränsningen som de olika internetleverantörerna har infört kan Oribium inte påverka.

I många fall förhindrar internetleverantörer att man använder utgående e-postservrar, SMTP-servrar, som inte tillhör deras eget nät.

Kontoinställningar

I dialogrutan Kontoinställningar kan man anpassa vissa inställningar som man själv finner lämpliga. När man fyllt i sina uppgifter klickar man på knappen Nästa.

e-post K-9 Mail - kontoinställningar

Rekommenderade kontoinställningar

Frekvens för kontroll av mappar 5 min Antal brev att visa 25 Meddela mig vid ny e-post Kryssas i Meddela mig vid kontroll efter ny e-post Kryssas inte i

Nästan färdig!

I dialogrutan Nästan färdig skall man ange ett valfritt kontonamn och sitt namn. Namnet visas som avsändare i sända e-postmeddelanden. När man fyllt i sina uppgifter klickar man på knappen Färdig.

e-post K-9 Mail - ange namn

Mer information